Студенти

Вести за све студенте
9
 
Јул
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Београдској тврђави за студенте завршних година свих студијских група. Детаље конкурса можете видети у прилогу, а рок за пријаву је 19. јул 2018.

Опширније о актуелним праксама - линк: https://www.facebook.com/filozofskiczrk/26
 
Јун
 
2018

Највећа светска компанија за запошљавање Adecco у сарадњи са Центром за развој каријере Филозофског факултета позива све студенте завршне године основних студија који су заинтересовани за области развоја људских ресурса и области регрутације и селекције, да се пријаве на програм стручне праксе. Више информација о начину пријављивања можете пронаћи у прилогу.

Опширније о актуелним праксама - линк: https://www.facebook.com/filozofskiczrk/21
 
Јун
 
2018

Више о томе можете пронаћи у прилогу вести.15
 
Јун
 
2018

Због најављених падавина, обавештавамо вас да ће прослава Дана Филозофског факултета бити одржана у Клубу Факултета (улаз из Васине улице) с почетком у 20 часова.15
 
Јун
 
2018

Обавештавамо колегинице и колеге да ће Клуб данас бити отворен до 17.30 ради припреме прославе Дана Филозофског факултета. Молимо вас за разумевање због смањеног капацитета Клуба и скраћеног радног времена.14
 
Јун
 
2018

Молбе за пријаву додатних бодова (преко 72 ЕСПБ) могу да се поднесу и након Јулског испитног рока у следећим терминима: среда 04. и четвртак 05. јула. Само студенти завршних година могу да поднесу молбе и то у следећим случајевима:

- Студенти оних студијских група, које према плану и програму немају дипломски рад (психологија, педагогија, андрагогија и археологија), могу да пријаве два испита само уколико су положили СВЕ испите који су пријавили у овој школској години.

- Студенти оних студијских група, које према плану и програму имају дипломски (завршни) рад (етнологија и антропологија, историја, историја уметности, класичне науке, социологија и филозофија), могу да пријаве САМО дипломски рад, без обзира на то да ли се курс састоји из једног или два предмета.

Молбе могу да се поднесу у просторији студентског парламента (СО5) у среду 04.07. и четвртак 05.07. у временском интервалу од 13 до 15 часова. Приликом подношења молбе студентском парламенту, не плаћа се никаква новчана надокнада.14
 
Јун
 
2018

 • пријава испита: од 11. до 20. 06. 2018.
 • уплата најкасније до: 15. 06. 2018.
 • провера услова и приговори: 21. 06. 2018.
 • испити: од 25. 06. до 04. 07. 2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.
13
 
Јун
 
2018

Часопис Нова економија и ове године традиционално организује Бесплатне радионице за студенте, које ће се одржавати једном месечно до краја 2018. године, са изузетком летњих месеци – јул и август.

Прва радионица под називом "Зашто је важно да будете обавештени - шта је вест, а шта је спин?" одржаће се у суботу 9. јуна у Коларчевој задужбини, Студентски трг 5. од 11 до 13 часова. Предавачи су наши истакнути новинари:

- Марија Антић, новинарка и водитељка Н1
- Љубица Гојгић, ауторка емисије "Прави угао" ТВ Војводина
- Биљана Степановић, уредница магазина "Нова економија"

Радионице су потпуно бесплатне и намењене студентима свих београдских факултета. Све што је потребно је да студенти на мејл: office@big.co.rs пошаљу своје име и презиме и самим тим су пријављени за ову занимљиву и врло корисну трибину.

До краја овог пројекта очекују вас бројне радионице на корисне теме попут: личног развоја, мотивације, интервјуа, CV и мотивационих писама, као и дебате, вештина продаје и наравно друштвених мрежа.

Овим путем позивамо студенте да се пријаве на нашу прву радионицу. О терминима одржавања наредних предавања магазин "Нова економија" ће благовремено издати обавештење.13
 
Јун
 
2018

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду у сарадњи са HR WORLD по први пут организује програм HR enter – летњу школу HR-а. Програм је настао из потребе да се дају одговори на најчешћа питања студената када су људски ресурси у питању.Како започети каријеру у HR-у? Које све функције постоје? Ко се може бавити људским ресурсима? Које вештине треба да поседујем да бих био добар у HR-у? Како да се умрежим са људма из ове области? Каква је веза HR-а са осталим функцијама у компанији? Такође, најчешће је управо сусрет са HR-ом први контакт младих са организацијом, а компаније често немају прилике да чују њихово мишљење када је HR функција у питању. Током овог програма експерти из области HR-а ће поред преношења знања, моћи и да чују повратну информацију од студената и кроз заједничку дискусију анализирају функције и процесе HR-а из различитих углова.

HR ентер је програм намењен студентима завршних година Универзитета у Београду који су високо мотивисани да каријеру развију у области људских ресурса. Учешће у програму омогућиће полазницима да сагледају ширу слику и да се кроз предавања и радионице упознају не само са функцијама HR-а, већ и целокупним бизнис окружењем.

Млади ће имати прилику да чују више о HR процесима кроз конкретне примере из праксе, поред тога ће моћи да се опробају тимски и индивидуално у различитим задацима везаним за функције HR-а уз подршку и редовну повратну информацију. На овај начин и кроз додатну дискусију са предавачима студенти могу утицати на креирање будућег HR окружења.

Програм реализује 18 предавача са дугогодишњим каријерама у HR-у. Укупан број сусрета експерата и студената је 9, од тога 6 тренинг дана и 3 меет уп догађаја. Студенти све време трајања програма раде у мултидисциплинарним групама са ментором из бизниса.

Пријаве су отворене до 01.07.2018. године до 23:59 часова. Програм почиње 10.07. а завршни догађај је планиран за 21.08.2018.

Више информација видети на

http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/hr_enter
http://www.hrenter.online

HR ФУНКЦИЈА И БИЗНИС ОКРУЖЕЊЕ (10. јул, 9-17)
РЕГРУТАЦИЈА, СЕЛЕКЦИЈА, ТАЛЕНТ АКВИЗИЦИЈА/РАЗВОЈ (17. јул, 9 - 17)
ДОГАЂАЈ - meet up 1 (26. јул 2018, 10 - 15) - “Employer branding”
LEARNING AND DEVELOPMENT (24. јул, 9 - 17)
КОМПЕНЗАЦИЈЕ И БЕНЕФИТИ (31. јул, 9 - 17)
ДОГАЂАЈ - meet up 2 (9. август, 10 - 15) - “Шта мотивише младе”
HR DATA DRIVEN & TECHNOLOGY (7. август, 9 - 17)
БУДУЋНОСТ HR ФУНКЦИЈЕ (14. август, 9 - 17)
ЗАВРШНИ ДОГАЂАЈ - meet up 3 (21. август 2018, 10 - 15) “Принципи модерног HR-а”11
 
Јун
 
2018

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас да учествујете у раду летње школе „Migration – Trauma in Transition: Exploring sociotraumatic roots of dealing with refugees“ која ће од 21. до 28. септембра бити одржана на Филозофском факултету у Београду. Поред пленарних предавања, у оквиру програма летње школе бићете у прилици да похађате и предавања усмерена на различите аспекте феномена социјалне трауме и миграција (методолошки, клинички, развојни, социјални, етички) која ће држати наставници са универзитета из Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Немачке, Србије и Турске. Полазници летње школе биће ваше колеге, студенти, са универзитета из свих побројаних земаља. Поред тога планиране су и групне дискусије на тему трауме и миграција у којима ће учествовати истраживачи и експерти из различитих земаља.

Програм летње школе одржаваће се на енглеском језику. Рад летње школе је финансијски подржала Немачка служба за академску сарадњу (DAAD).

Студентима психологије потврда о завршеном курсу о социјалној трауми који ће похађати у оквиру предавања на летњој школи биће укључена у додатак дипломи о завршеним мастер студијама.

Уколико сте студент основних, мастер или докторских студија и заинтересовани сте за учешће на летњој школи, молим Вас да се јавите на biljana.stankovic@f.bg.ac.rs до 15. јуна.

Срдачан поздрав,

др Биљана Станковић, Одељење за психологију
11
 
Јун
 
2018

Поштоване колегинице и колеге,

Поводом Дана Филозофског факултета Универзитета у Београду проф. др Данијел Синани, в.д. декан Филозофског факулета има част да вас позове на прославу која ће се одржати у Дворишту Капетан Мишиног здања (улаз из улице Вука Караџића) у петак 15. јуна 2018. године у 20 часова.

У случају кише, прослава ће бити одржана у Клубу студената Филозофског факултета (улаз из Васине улице).

С поштовањем,
Управа Филозофског факултета7
 
Јун
 
2018

Драга колегинице/ Драги колега,

Позивамо вас на свечану доделу диплома са основних студија која ће се одржати 18. јуна 2018. у 12:00 у амфитеатру "Георгије Острогорски".

Молимо вас да са собом неизоставно понесете личну карту или пасош како бисмо свечану доделу диплома обавили на ваљан начин и обострано задовољство.

Радујући се нашем предстојећем сусрету,

В.Д. ДЕКАНА
ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА
Проф. др Данијел Синани7
 
Јун
 
2018

Драга колегинице/ Драги колега,

Позивамо вас на свечану доделу диплома са мастер студија која ће се одржати 19. јуна 2018. у 12:00 у амфитеатру "Георгије Острогорски".

Молимо вас да са собом неизоставно понесете личну карту или пасош како бисмо свечану доделу диплома обавили на ваљан начин и обострано задовољство.

Радујући се нашем предстојећем сусрету,

В.Д. ДЕКАНА
ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА
Проф. др Данијел Синани4
 
Јун
 
2018

Одељење за филозофију позива да присуствујете гостујућем предавању проф. др Јуџина Милса. Више информација у прилогу.


1
 
Јун
 
2018

Позивају се сви љубитељи филма да пријаве своје кратке филмове на конурс ID3min специјалног програма који ће бити приказан у оквиру 27. Међународног феситивала етнолошког филма. О пропозицијама и начину пријављивања информишите се на линку у прилогу вести.


30
 
Мај
 
2018

 • пријава испита: од 14. до 30. 05. 2018.
 • уплата најкасније до: 25. 05. 2018.
 • провера услова и приговори: 31. 05. 2018.
 • испити: од 04. до 13. 06. 2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.
29
 
Мај
 
2018

Поводом обележавања годишњице пада Цариграда, Клуб студената историје Острогорски вас позива на трибину 1453- Између византијског наслеђа и османске стварности. На трибини говоре: др Маја Николић, професор на Филозофском факултету, др Небојша Шулетић, професор на Филозофском факултету, др Милош Ивановић, научни сарадник на Историјском институту.

Како су савременици гледали на пад Цариграда? Какав је био положај Васељенске патријаршије као вође ромеохеленског света? Колико је значајан пад Цариграда по српску државу?

Трибина ће се одржати у уторак, 29. маја 2018. године у Клубу студената Филозофског факултета (улаз из Васине улице) са почетком у 18h.
28
 
Мај
 
2018

Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду реализоваће онлајн курс под називом ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ на Moodle платформи Рачунарског Центра Универзитета у Београду.

Курс траје пет недеља и осмишљен је тако да студенти могу да му приступају када и где њима одговара. Састоји се од различитих вежби, видео и аудио материјала, задатака, ресурса за читање, који заједно чине јединствени пакет чији је основни циљ да студенте оспособи за управљање каријером, припреми за укључивање у тржште рада и пружи подршку у преузимању активне улоге у будућем каријерном развоју.

Који су моји квалитети? Како видим своју каријеру? Које опције ми стоје на располагању? Како се постављају каријерни циљеви? Како и где могу да тражим посао? Како да се успешно представим послодавцу?

Ако су ово нека од питања која постављате себи, одговор можете добити на онлајн курсу Вештине управљања каријером који ће први пут од кад се реализује бити отворен за све заинтересоване студенте факултета Универзитета у Београду. Курс је конципирао тим Центра за развој каријере, и успешно се реализује у "живој" и онлајн форми од 2015. године.

Почетак курса је 28.маја, а пријава је могућа до краја друге недеље од почетка курса на линку www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.


28
 
Мај
 
2018

Више информација о чланству и о самој организацији можете пронаћи у документу у прилогу!28
 
Мај
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Београдској тврђави за студенте завршних година свих студијских група. Детаље конкурса можете видети у прилогу, а рок за пријаву је 6. јун 2018.

За више информација посетите:
https://www.facebook.com/filozofskiczrk/


24
 
Мај
 
2018

У прилогу су резулатати избора за Студентски парламент Филозофског факултета 2018/19.


Студентски парламент

24
 
Мај
 
2018

 • пријава испита: од 03. до 11. 09. 2018.
 • уплата најкасније до: 09. 09. 2018.
 • провера услова и приговори: 12. 09. 2018.
 • испити: од 17. 09. до 26. 09. 2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.
23
 
Мај
 
2018

Велики успех одбојкаша Филозофског факултета! Мушка одбојкашка секција Спортског удружења Филозофског факултета "Младост" остварила је 20. маја 2018. године историјски успех – освојила је бронзану медаљу у Лиги студената Универзитета у Београду.
Момци у саставу Марио Буцуљевић, Матија Глишић, Јован Ковачић, Урош Константиновић, Александар Видовић, Стефан Петковић, Милан Маравић, Милош Вујатовић и Данило Мијовић и тренер Петар Стефановић су у утакмици за треће место сјајном игром победили су одличну екипу Факултета организационих наука 3-1 (25:19; 23:25; 25:17; 25:15) у сетовима.
У првом и другом сету виђена је најбоља игра обе екипе, нашим момцима припао је први, а екипи ФОН-а други сет. У трећем и четвртом сету квалитет наше екипе је дошао до изражаја и одличном игром у пољу, нападу, одбрани, а поготово добрим сервисом наша екипа је освојила оба сета и на радост малобројне, али ватрене групе навијача донела прву медаљу нашем факултету у историји мушке одбојкашке секције.

Честитамо нашим бронзаним момцима, чије одличjе сија златним сјајем, и желимо им да у годинама које долазе буду још успешнији!


Спортско удружење Филозофског факултета "Младост"23
 
Мај
 
2018

Обавештавамо колегинице и колеге да ће Клуб данас бити отворен до 14 часова ради припреме прославе завршетка првог циклуса пројекта Међугенерацијске сарадње у организацији Клуба студената андрагогије ФФ, ФОНИС-а (Удружења студената Факултета организационих наука) и Герантолошког центра Београд.

Због самог капацитета објекта и гостовања већег броја студената-волонтера са ФОН-а, полазника обука у оквиру овог пројекта (корисника услуга Герoнтолошког центра Београд), као и присуства представника медија, Министарстава и Владе РС који су пружили подршку пројекту, молимо за разумевање због смањеног капацитета Клуба и скраћеног радног времена. У четвртак 24. маја и наредним радним данима Клуб ће радити од 10 до 19 часова.22
 
Мај
 
2018

- WG4 IS1402 састанак COST акције Ageism a multi-national, interdisciplinary perspective на Филозофском факултету у Београду

Обавештавамо Вас да је је на Филозофском факултету 19. и 20. априла 2018. године одржан састанак COST акције Ageism - a multi-national, interdisciplinary perspective под називом ”WG4 Workforce Workgroup Meeting & Workshop - Workplace bullying and older employees”.

Састанак су организовале проф. др Ивана Петровић, проф. др Светлана Чизмић и др Милица Вукелић са Одељења за психологију.

Записник са састанка можете преузети страни за Међународну сарадњу22
 
Мај
 
2018

Драге студенткиње и студенти, колегинице и колеге,

Са великим задовољством вас обавештавамо да се данас, у уторак 22. маја, званично отвара Клуб студената Филозофског факултета у који се улази из Васине улице.


У Клубу вас чекају снижене цене пића и хране (за почетак сендвича, касније и куваних јела), добар бежични интернет и пријатан простор за дружење, рад и програме које ће студентска удружења и групе организовати у послеподневним и вечерњим часовима. Простор је мултифункционалан и опремљен за предавања, радионице, пројекције филмова, трибине, изложбе и свирке. Радно време Клуба је од 10 до 19 часова, односно дуже када су најављени посебни програми.


Уколико имате предлог за програм који би могао да се организује у Клубу, обратите се Мили Бакић из Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу путем мејла mila.bakic@f.bg.ac.rs

Надамо се да ћете уживати у новом факултетском простору.

Управа Филозофског факултета22
 
Мај
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Народном музеју за све студенте Филозофског факултета.
Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за пријаву је 31.05.2018.
17
 
Мај
 
2018

Распоред испта се налази у прилогу и на страни ЦОН-а - ИСПИТИ: www.f.bg.ac.rs/con/ispiti


16
 
Мај
 
2018

Овог лета у периоду од 2. јула до 6. августа организација AIESEC организује језичке радионице за студенте и одрасле.
Предавачи ће бити млади из иностранства, а језици између којих можете да бирате су енглески и француски.
Радионице ће се одржавати 3 пута недељно, а једном недељно ће и професори из школе језика Контекст бити присутни на предавањима.

Цена за свих 6 недеља радионица је 1500 динара.

Пријаве се затварају 16.5.2018. у поноћ!

Пријавите се преко следећег линка https://bit.do/Upoznaj-Nauci-Ispricaj16
 
Мај
 
2018

Позивамо вас на предавање „Is psychoanalysis an anthropology? And why it is not“ које ће се одржати у петак, 18. маја, у 15 часова, у Студентском клубу Филозофског факултета (улаз из Васине улице).


14
 
Мај
 
2018

Избори за Студентски парламент Филозофског факултета одржаће се у понедељак 21.05. и уторак 22.05.2018. у временском интервалу од 10 до 18 часова.

Студент се може кандидовати за представнике у Студентском парламенту подношењем пријавне документације Изборној комисији у просторији СО5 у сутерену.

Пријавну документацију чине:
1. Образац за пријаву (попуњава се приликом подношења кандидатуре)
2. Биографија са фотографијом (до једне куцане стране А4 формата)
3. Копија индекса (прве две стране и стране на којој је оверен семестар односно текућа година студија)

Пријављивање кандидата обављаће се у среду 16. и четвртак 17. маја 2018. године у просторији СО5 у сутерену у временском интервалу од 12 до 14 часова.14
 
Мај
 
2018

Уговоре за студенте који су корисници студентског кредита по први пут и обавештења у вези са враћањем кредита за све активне кориснике студентског кредита можете подићи у канцеларији бр. 1, Студентска служба од 12 – 15 часова.10
 
Мај
 
2018

Предавање "Експерименти са животињама и малом децом: како изгледа мишљење у одсуству језика" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 15. маја у 17.00 на Филозофском факултету у Београду у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).
Предавање ће одржати истраживач-сарадник Сања Срећковић.


10
 
Мај
 
2018

Јавна расправа о Клубу студената Филозофског факултета, који ће бити отворен у просторијама некадашње Илегале, одржаће се данас (10.05.) у 19 часова у амфитеарту.

https://www.facebook.com/events/703519599818703/

Студентски парламент8
 
Мај
 
2018

Клуб студената Историје "Острогорски" вас позива на научну трибину у среду 9. маја 2018. године, на тему "Дан победе", са почетком у 20 часова у Амфитеатру Филозофског Факултета. Гости: доц. др Алексеј Тимофејев, доцент на Одељењу за историју и др Миле Бјелајац директор Института за новију историју Србије, научни саветник. Предавачи ће говорити о Другом светском рату, његовом завршетку, последицама и ревизионизму 9. маја у историографији. Пре почетка предавања гостима ће бити подељене Георгијевске ленте (ленте св. Ђорђа) које су и постале симбол победе над фашизмом.


7
 
Мај
 
2018

Драге колегинице и колеге,

Институт за етнологију и антропологију има задовољство да вас позове на предавање у оквиру Антрополошке агоре које ће бити одржано у уторак, 15. маја, у 12 часова у сали 508. Setha Low, професор антропологије, психологије животне средине, географије и женских студија на Градском универзитету Њујорка (CUNY), и једно од водећих имена урбане антропологије у свету, одржаће предавање под насловом: "Why Public Space Matters. Or: What is Public Space and Why Should I Care?".

Уводна реч: проф. др Весна Вучинић-Нешковић


25
 
Апр
 
2018

Клуб студената историје "Острогорски" ће организовати трибину: Живети и умрети за идеале. Стогодишњица смрти Гаврила Принципа. Гости трибине су проф. др Милош Ковић и Милош Љубимировић, редитељ краткометражног филма "Сјене" који ће бити приказан на трибини. Трибина ће се одржати у петак, 27.04. у 20 часова у амфитеатру Факултета. Сви студенти су позвани да присуствују.


25
 
Апр
 
2018

Kонференција Нови лидери у организацији AIESEC-а 27. априла у Београду - више о томе у прилогу.24
 
Апр
 
2018

Позивамо заинтересоване студенте свих наставних група Филозофског факултета да се пријаве за анкетаре у процесу обавезног студентског вредновања педагошког рада наставника и сарадника на Филозофском факултету. Вредновање ће бити спроведено од 07. до 18. маја 2018. године.

Рок за пријаву је четвртак 26.04.2018. године.

Молимо Вас да своју пријаву, која ће садржати име и презиме, број индекса, годину студија и списак Ваших слободних термина у наведеном периоду за вредновање, доставите студенту координатору Петру Нуркићу на адресу: petarnurkic91@gmail.com.

Стручна група Комисије за обезбеђивање квалитета и самовредновање ће извршити избор студената анкетара и о томе обавестити заинтересоване кандидате 27.04.2018. године.

др Мирјана Адамовић
председница Комисије
за обезбеђивање квалитета
и самовредновање19
 
Апр
 
2018

Са задовољством вас обавештавамо да ће се у периоду од 23. до 27. априла поводом „Дана планете Земље“ одржати „Недеља планете Земље“ на Филозофском факултету. У оквиру те недеље ће бити одржан низ активности, попут рециклаже папира - старих ридера, силабуса и др. Сав прикупљен папир ће бити предат организацији „Живимо заједно“ која се бави пружањем помоћи осетљивим групама. Поред тога, биће организовано доношење биљака на Факултет, пројекција филма са еколошком тематиком и одржавање трибине о историји еколошких покрета.

Позивамо вас да подржите ову иницијативу, тако што ћете старе ридере, силабусе и стари папир донирати за рециклажу папира. Одвојене папирне сировине у току наредне недеље можете оставити у кутијама које ће бити постављене на сваком спрату поред аутомата за кафу.

Иницијативу „Зелени Филозофски“ су организовали студенткиње и студенти четврте године социологије у склопу предмета Социологија окружења уз подршку студената са других одељења. О самом пројекту можете се детаљније информисати у оквиру документа који је постављен у прилогу, али и на Facebook и Instagram страници „Зелени Филозофски“.17
 
Апр
 
2018

Додатне информације можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу17
 
Апр
 
2018

Драги студенти и драге студенткиње,

Универзитетски центар за студенте са хендикепом вас позива да се пријавите за учешће у програму вршњачке подршке!

Прикључите се програму вршњачке подршке и подржите колеге и колегинице са хендикепом у испуњавању њихових академских обавеза.

Више о томе у прилогу.17
 
Апр
 
2018

Уговоре за студенте који су корисници студентског кредита по први пут и обавештења о доспећу за све активне кориснике студентског кредита можете подићи у канцеларији бр. 1, Студентска служба од 12 – 15 часова.16
 
Апр
 
2018

Драге колеге, професори, асистенти и сарадници,

Клуб студената педагогије вас са задовољством позива да нам се придружите на трибини “Дуално образовање - идеја и стање” која ће бити одржана у четвртак, 19. априла 2018. године, у амфитеатру Филозофског факултета “Георгије Острогорски”, са почетком у 18:30.

Више информација о трибини можете пронаћи у прилогу.

Срдачан поздрав,
У име Клуба студената педагогије,
Исидора Виторовић16
 
Апр
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу13
 
Апр
 
2018

Microsoft - развојни центар у Србији расписује конкурс за посао и позива студенте свих студијских група да се пријаве на позицију Data Collection and Labeling Associate. Сви заинтересовани студенти могу послати своју биографију (CV) i пропратно писмо на адресу: mdcsdcljobs@microsoft.com, најкасније до 22. априла 2018. године, са назнаком "DC&L Application". Кандидати који уђу у ужи круг биће позвани на тестирање и интервју. Више информација о опису посла налази се на линку: https://aka.ms/mdcsdcljobs.

Центар за развој каријере Филозофског факултета13
 
Апр
 
2018

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива студенте завршних година да се пријаве за учешће у програму Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА 2018.

Пријављивање траје до 17.априла у поноћ на сајту http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/3
 
Апр
 
2018

 • пријава испита: од 03. до 17.04.2018.
 • уплата најкасније до: 13.04.2018.
 • провера услова и приговори: 18.04.2018.
 • испити: од 20. до 28.04.2018.

Одлука о испитном року са детаљним информацијама налази се у прилогу.3
 
Апр
 
2018

Нови конкурс за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма: Erasmus+ конкурс за размену на Complutense University оf Madrid (Шпанија)- додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу3
 
Апр
 
2018

Поводом 4. априла, Дана студената Београдског универзитета, упућујемо искрене и срдачне честитке својим студентима.

Управа Филозофског факултета29
 
Мар
 
2018

У прилогу можете наћи обавештење Завода за здравствену заштиту студената о превентивним прегледима студената прве и треће године Филозофског факултета.29
 
Мар
 
2018

Поправни колоквијум за предмете Француски језик 1 и 2 одржаће се 19. априла 2018. године у 18:30 у сали 104.


29
 
Мар
 
2018

Одбрана презентација (предиспитна обавеза, 10 поена) одржаће се 24. априла 2018. године у 20:00 у сали 313 у надокнадном термину наставе.


28
 
Мар
 
2018

Позивамо Вас на други састанак аналитичких филозофа из Румуније и Србије под називом Topics in Analytic Philosophy 2, који ће се одржати на Одељењу за филозофију Филозофског факултета у Београду 29. и 30. марта, у просторијама Српског филозофског друштва и учионици 308.
Програм скупа налази се у прилогу.


28
 
Мар
 
2018

Организатори Београдске интернационалне недеље архитектуре позивају све заинтересоване студенте Филозофског факултета да волонтирају на овој манифестацији.

У прилогу се налазе све информације о догађају, активностима волонтера, условима и начину пријављивања.27
 
Мар
 
2018

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива студенте завршних година да се пријаве за учешће у програму Универзитетска радна пракса – БГ ПРАКСА 2018 - више о томе у прилогу вести.27
 
Мар
 
2018

Прикупљање документације кандидата обавиће се још данас (27.03.) у канцеларији студентског парламента (со5) између 12h и 15h.

Кандидати могу послати своју потписану и скенирану документацију на е-пошту парламента: spff@f.bg.ac.rs уколико нису у могућности да је доставе физички.

Кандидати приликом пријављивања попуњавају Образац за пријаву за учешће на изборима уз следећу документацију:

1. уверење о држављанству или копију пасоша,
2. уверење о редовном студирању.

Студентски парламент26
 
Мар
 
2018

Промене у Плану организације извођења наставе, испитних рокова и других активности на Филозофском факултету у школској 2017/2018. години на основу одлуке 05/2-2 бр. 465/1-2 од 22.03.2018. године истакнуте су на странама: http://www.f.bg.ac.rs/studenti/plan_nastave и http://www.f.bg.ac.rs/zaposleni/plan_nastave22
 
Мар
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма: Erasmus+ додатни конкурс за размену на Middlesex University (Велика Британија) и Erasmus+ конкурс за размену у jeсењем семестру на Универзитету у Сплиту - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу22
 
Мар
 
2018

Нови конкурс за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма: Erasmus+ конкурс за размену у пролећном семестру на Adam Mickiewicz Универзитету у Познану (Пољска)- додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу22
 
Мар
 
2018

Предавање "Рађање зоолошког врта" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 27.03.2018. у 17.00 у просторијама ФДС-а на Филозофском факултету у Београду. Предавање ће одржати др Соња Жакула.


20
 
Мар
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Викимедији Србије за студенте свих студијских група и свих година Филозофског факулета. Учесници ће имати прилику да прођу бесплатну двочасовну обуку и радионицу о уређивању Википедије и имаће ментора током волонтирања. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за пријаву је 25.03.2018. Пракса ће почети 02. априла 2018.


19
 
Мар
 
2018

Обавештавамо вас да су отворени конкурси за програме LabCitoyen и Falling Walls Lab. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу16
 
Мар
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факутета обавештава да је конкурс за обављање стручне праксе у Београдској тврђави продужен до 20.3.2018. Конкурс је отворен за студенте завршних година свих студијских група. Детаљи конкурса се налазе у прилогу.

Опширније о актуелним праксама - линк:https://www.facebook.com/filozofskiczrk/16
 
Мар
 
2018

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Упис пролећног семестра, апсолвентског стажа на старим, магистарским студијама за школску 2017/18. годину обавиће се 19. и 20. марта 2018. године, Студентска служба, врата бр. 1, од 12 -15 h.

За упис је потребно:

индекс
семестрални лист
уплатница у износу од 12 100,00 динара (за један семестар )
на жирo-рачун Филозофског факултета бр. 840-1614666-19
са позивом на број 97 8310215
 
Мар
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу8
 
Мар
 
2018

Case Study Competition, водеће регионално студентско такмичење, и ове године позива студенте свих факултета да се пријаве и суделују у изради решења пословних случајева. Послодавци нуде стварне случајеве, а студенти затим осмишљавају ефикасна, иновативна и креативна решења. Тимови се састоје од два до четири члана, а сваком тиму је на располагању ментор из предузећа чији пословни случај решавају. Пријаве су отворене од 5. до 17. марта 2018. године.

Листу предузећа и називе овогодишњих пословних случајева можете наћи у прилогу вести, а додатне информације о такмичењу на линковима:
https://www.estudent.hr/category/natjecanja/case-study-competition/#_tab https://www.facebook.com/CaseStudyCompetition/6
 
Мар
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факутета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Београдској тврђави за студенте завршних година свих студијских група. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за конкурисање је 15.3.2018.

Опширније о актуелним праксама - линк:https://www.facebook.com/filozofskiczrk/5
 
Мар
 
2018

Поштовани,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је објавило ПОЗИВ за талентованe младе истраживаче - студенте докторских академских студија за учешће на научноистраживачким пројектима које реализују акредитоване научноистраживачке организације у текућем циклусу истраживања.

На овај позив могу да се пријаве сви студенти докторских академских студија , без обзира да ли су се раније пријављивали на својим институтима/факултетима/универзитетима за укључивање у текући циклус истраживања.

Текст Позива са обрасцем Пријаве преузима се са сајта Министарства: http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2018/03/Poziv-mladim-istrazivacima-2018-Konacno.pdf у којима су наведени услови учешћа, начин пријаве, као и потребна документација (с тим што се диплома/уверење о завршеном факултету са наведеном просечном оценом подноси у овереној фотокопији).

Рок за подношење пријаве је 16. март 2018. године.

Министарство ће након детаљне анализе резултата овог позива, у складу са буџетским могућностима, одлучити о позивима који би имали за циљ укључивање и друг их груп а истраживача које нису обухваћене овим позивом.

С поштовањем

Служба МПНТР5
 
Мар
 
2018

Поштоване колегинице и колеге,

Институт за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду спроводи велико научно истраживање о свакодневном животу домаћинстава и појединаца у условима садашњих друштвених промена у Србији. Истраживање ће се обавити на територији целе Србије, те са задовољством позивамо све заинтересоване да се пријаве за анкетарски рад.
Пријаву је потребно послати најкасније до петка 9. марта у 12:00 часова, на адресу Института за социолошка истраживања: isi@f.bg.ac.rs

У пријави Вас молимо да наведете Ваше име и презиме, број телефона, адресу електронске поште као и градове и општине у којима можете обављати анкетирање.

Уколико имате било каквих питања, слободно нам пишите.

Срдачан поздрав,

Тим Института за социолошка истраживања


2
 
Мар
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета позива све студенте да изразе жељу за обукама које би волели да похађају, попуњавањем кратког упитника. Ово је прилика да предложите теме оних обука које сматрате да су вам најпотребније како би их Центар за вас организовао.

Линк ка анкети: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScP4rKGqUEcVTLwbO27M-BKl-uoFJ-5PsbGRokyYmCEbmuADg/viewform2
 
Мар
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу2
 
Мар
 
2018

Нови конкурси за размену у оквиру ЕРАСМУС+ програма - додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу26
 
Феб
 
2018

Центар за развој каријере Филозофског факултета расписује конкурс за обављање стручне праксе у Центру за социјално превентивне активности ГРиГ за студенте 4.године, апсолвенте и студенте мастер студија педагогије и психологије. Детаљи конкурса се налазе у прилогу, а рок за пријаву је 06.03.2018.26
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен конкурс за државне стипендије Владе Републике Кореје. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу21
 
Феб
 
2018

Представљање Еразмус+ стипендија за размену студената

Обавештавамо вас да ће се представљање Еразмус+ стипендија за размену студената одржати у понедељак, 26. фебруара 2018. године у 14 часова у Свечаној сали „Драгослав Срејовић“.

Током представљања планиран је и разговор са колегама који су у оквиру ERASMUS+ програма боравили на размени током претходних семестара.19
 
Феб
 
2018

Предавање "Ослобођење животиња" у оквиру циклуса "Морална и законска права животиња" биће одржано 27.02.2018. у 17.00 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС) на Филозофском факултету у Београду. Предавање ће одржати Роберт Међугорац.

Биографију предавача и сиже предавања можете погледати у прилогу.


14
 
Феб
 
2018

Обавештавамо вас да је отворен Erasmus+ конкурс за летњу школу на Radboud University. Додатне информације о конкурсима можете пронаћи на страни за Међународну сарадњу↑↑↑