Međunarodna saradnja - Radionice

РАДИОНИЦЕ, КОНФЕРЕНЦИЈЕ, ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ
РАДИОНИЦЕ

Једанаеста зимска радионица ''Јеврејска уметност и традиција'' одржаће се од 5. до 10. фебруара 2018. године, у организацији Одељења за историју уметности и Центра за студије јеврејске уметности и културе на Филозофском факултету у Београду. Циклусе предавања у оквиру овогодишње радионице држаће гостујући професори, др Елиезер Папо са Универзитета Бен Гурион из Негева у Израелу и др Љиљана Добровшак, виши научни сарадник института друштвених наука Иво Пилар из Загреба. Поред гостујућих стручњака у оквиру радионице појединачна предавања ће држати професори са Одељења за историју уметности и колеге са других одељења и институција, те амбасаде Израела.

Предвиђени курсеви и појединачна предавања имају за циљ да полазнике упознају са различитим феноменима и концептима из домена јеврејске уметности и традиције. Зимска радионица је намењена студентим ахуманистичких и друштвених наука београдског универзитета, заинтересованим за културну историју јеврејског народа, са нарочитим освртом на визуелну културу, књижевност и верску традицију Јевреја. У оквиру радионице предвиђен је обилазак Јеврејског историјског музеја као и јеврејске топографије Београда уз посету богослужењу у београдској синaгоги Сукат Шалом. Пријаве за радионицу отворене су до 4. фебруара 2018. године, посредством формулара који се налази у прилогу, а потребно га је послати на електронску адресу: promo@f.bg.ac.rs

Пријава

Литература

Распоред

Плакат

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Четврта по реду међународна конференција "Imperialism and Identities at the Edges of the Roman World", одржаће се у Истраживачкој станици Петница од 20-23. септембра 2018. године. Конференцију организују Одељење за археологију Филозофског факултета у Београду, Одсек за историју Филозофског факултета у Новом Саду и Истраживачка станица Петница. Рок за предају апстраката је 1. Јун. У прилогу можете наћи детаљне податке о конференцији.

Позив

ЛЕТЊЕ ШКОЛЕ

Летња школа - Antall József Summer School 2018

↑↑↑