Etnologija i antropologija

9
 
Сеп
 
2019
XXVIII Међународни фестивал етнолошког филма – "Људи у покрету"

Двадесет осми Међународни фестивал етнолошког филма, одржаће се од 7. до 10. октобра у Етнографском музеју у Београду, са пројекцијама у Југословенској кинотеци и Етнографском музеју.

Током четири фестивалска дана биће приказано 65 наслова. Програм Фестивала је подељен у четири целине — такмичарска селекција у оквиру које ће бити приказано 21 филмско остварење, информативни програм са 24 остварења, док је у студентску категорију изабрано 20 филмова. Специјални програм, као четврта филмска категорија фестивала биће приказан у изложбеном простору Манакова кућа.

Тема у фокусу 28. Међународног фестивала етнолошког филма су “Људи у покрету”. На округлом столу, као део специјалног програма, биће размотрени симболички потреси које кретање уноси у друштвени простор, са посебним акцентом на питање миграција као врсте кретања појединаца и група људи ради насељавања нових простора.

О лауреатима ће одлучивати овогодишњи жири фестивала у саставу Др Весна Марјановић (Србија), Милован Пандуревић (Босна и Херцеговина) и Драган Николић (Србија).


↑↑↑