Вести и догађаји

Опште вести
RSS
25
 
Мај
 
2018

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас да учествујете у раду летње школе „Migration – Trauma in Transition: Exploring sociotraumatic roots of dealing with refugees“ која ће од 21. до 28. септембра бити одржана на Филозофском факултету у Београду. Поред пленарних предавања, у оквиру програма летње школе бићете у прилици да похађате и предавања усмерена на различите аспекте феномена социјалне трауме и миграција (методолошки, клинички, развојни, социјални, етички) која ће држати наставници са универзитета из Босне и Херцеговине, Бугарске, Грчке, Немачке, Србије и Турске. Полазници летње школе биће ваше колеге, студенти, са универзитета из свих побројаних земаља. Поред тога планиране су и групне дискусије на тему трауме и миграција у којима ће учествовати истраживачи и експерти из различитих земаља.

Програм летње школе одржаваће се на енглеском језику. Рад летње школе је финансијски подржала Немачка служба за академску сарадњу (DAAD).

Студентима психологије потврда о завршеном курсу о социјалној трауми који ће похађати у оквиру предавања на летњој школи биће укључена у додатак дипломи о завршеним мастер студијама.

Уколико сте студент основних, мастер или докторских студија и заинтересовани сте за учешће на летњој школи, молим Вас да се јавите на biljana.stankovic@f.bg.ac.rs до 15. јуна.

Срдачан поздрав,

др Биљана Станковић, Одељење за психологију
24
 
Мај
 
2018

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.

Пријаве се подносе у периоду од 28.05 до 05.06.2018.23
 
Мај
 
2018

Обавештавамо колегинице и колеге да ће Клуб данас бити отворен до 14 часова ради припреме прославе завршетка првог циклуса пројекта Међугенерацијске сарадње у организацији Клуба студената андрагогије ФФ, ФОНИС-а (Удружења студената Факултета организационих наука) и Герантолошког центра Београд.

Због самог капацитета објекта и гостовања већег броја студената-волонтера са ФОН-а, полазника обука у оквиру овог пројекта (корисника услуга Герoнтолошког центра Београд), као и присуства представника медија, Министарстава и Владе РС који су пружили подршку пројекту, молимо за разумевање због смањеног капацитета Клуба и скраћеног радног времена. У четвртак 24. маја и наредним радним данима Клуб ће радити од 10 до 19 часова.23
 
Мај
 
2018

Колоквијум из предмета "Образовање одраслих" биће одржан 24.05.2018. године у сали 101 у 1.15 часова


23
 
Мај
 
2018

Велики успех одбојкаша Филозофског факултета! Мушка одбојкашка секција Спортског удружења Филозофског факултета "Младост" остварила је 20. маја 2018. године историјски успех – освојила је бронзану медаљу у Лиги студената Универзитета у Београду.
Момци у саставу Марио Буцуљевић, Матија Глишић, Јован Ковачић, Урош Константиновић, Александар Видовић, Стефан Петковић, Милан Маравић, Милош Вујатовић и Данило Мијовић и тренер Петар Стефановић су у утакмици за треће место сјајном игром победили су одличну екипу Факултета организационих наука 3-1 (25:19; 23:25; 25:17; 25:15) у сетовима.
У првом и другом сету виђена је најбоља игра обе екипе, нашим момцима припао је први, а екипи ФОН-а други сет. У трећем и четвртом сету квалитет наше екипе је дошао до изражаја и одличном игром у пољу, нападу, одбрани, а поготово добрим сервисом наша екипа је освојила оба сета и на радост малобројне, али ватрене групе навијача донела прву медаљу нашем факултету у историји мушке одбојкашке секције.

Честитамо нашим бронзаним момцима, чије одличjе сија златним сјајем, и желимо им да у годинама које долазе буду још успешнији!


Спортско удружење Филозофског факултета "Младост"22
 
Мај
 
2018

Драге студенткиње и студенти, колегинице и колеге,

Са великим задовољством вас обавештавамо да се данас, у уторак 22. маја, званично отвара Клуб студената Филозофског факултета у који се улази из Васине улице.


У Клубу вас чекају снижене цене пића и хране (за почетак сендвича, касније и куваних јела), добар бежични интернет и пријатан простор за дружење, рад и програме које ће студентска удружења и групе организовати у послеподневним и вечерњим часовима. Простор је мултифункционалан и опремљен за предавања, радионице, пројекције филмова, трибине, изложбе и свирке. Радно време Клуба је од 10 до 19 часова, односно дуже када су најављени посебни програми.


Уколико имате предлог за програм који би могао да се организује у Клубу, обратите се Мили Бакић из Центра за међународну сарадњу и односе с јавношћу путем мејла milabakic@f.bg.ac.rs

Надамо се да ћете уживати у новом факултетском простору.

Управа Филозофског факултета22
 
Мај
 
2018

Социолошки клуб Вас позива на разговор о књизи "Социјална одрживост града: изазови неолибералне урбане политике" др Анђелке Мирков, научне сараднице Института за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду. О књизи ће говорити проф. др Мина Петровић са Одељења за социологију Филозофског факултета у Београду, доц. др Ана Пајванчић Цизељ са Одсека за социологију Филозофског факултета у Новом Саду и ауторка. Социолошки клуб биће одржан у понедељак 28.5.2018. у 17:00 у свечаној сали Филозофског факултета у Београду.


17
 
Мај
 
2018

Распоред испта се налази у прилогу и на страни ЦОН-а - ИСПИТИ: www.f.bg.ac.rs/con/ispiti


16
 
Мај
 
2018

Позивамо вас на предавање „Is psychoanalysis an anthropology? And why it is not“ које ће се одржати у петак, 18. маја, у 15 часова, у Студентском клубу Филозофског факултета (улаз из Васине улице).


14
 
Мај
 
2018

Избори за Студентски парламент Филозофског факултета одржаће се у понедељак 21.05. и уторак 22.05.2018. у временском интервалу од 10 до 18 часова.

Студент се може кандидовати за представнике у Студентском парламенту подношењем пријавне документације Изборној комисији у просторији СО5 у сутерену.

Пријавну документацију чине:
1. Образац за пријаву (попуњава се приликом подношења кандидатуре)
2. Биографија са фотографијом (до једне куцане стране А4 формата)
3. Копија индекса (прве две стране и стране на којој је оверен семестар односно текућа година студија)

Пријављивање кандидата обављаће се у среду 16. и четвртак 17. маја 2018. године у просторији СО5 у сутерену у временском интервалу од 12 до 14 часова.1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
↑↑↑