Вести и догађаји

Опште вести
RSS
15
 
Мај
 
2017

У складу са Правилником о студентском вредновању наставе и педагошког рада наставника Филозофског факултета и са Правилником о студентском вредновању педагошког рада наставника и сарадника Универзитета у Београду, студентско вредновање педагошког рада наставника и сарадника за пролећни семестар академске 2016/2017. године биће спроведено у периоду од 15.05. до 26.05.2017. године.

Мирјана Адамовић, с.р.

Председница Комисије
за обезбеђивање квалитета
и самовредновање15
 
Мај
 
2017

У складу са Правилником о oбезбеђивању квалитета и самовредновању на Филозофском факултету вредновање управљања и организације рада за све наставнике и сараднике Филозофског факултета биће спроведено у електонској форми у периоду од 15.05. до 30.05.2017. године.

Анкета се може попунити на адреси: http://gama.f.bg.ac.rs:801/Login.aspx11
 
Мај
 
2017

Обавештавамо вас да ће др Салма Сидик, директорка за саветовање и психотерапију на Факултету за образовање Универзитета Абердин, одржати предавање у Институту друштвених наука у уторак, 16. маја, од 11 часова. Апстракт се налази у прилогу вести.

Др Сидик ће за време свог боравка у Београду одржати и консултације са студентима свих година које занимају антропологија и психологија, психотерапија, као и когнитивна антропологија. Консултације на Филозофском факултету (кабинет 668) заказане су за 15. и 16. мај од 13 до 15 часова, а могу се одржати и додатно- по договору. За додатне консултације можете контактирати проф. др Александра Бошковића (aleksandarbos@gmail.com).
10
 
Мај
 
2017

Одељење за филозофију и студенти филозофије Филозофског факултета у Београду Вас позивају на Прву студентску конференцију „Филозофија уметности“.
Конференција ће се одржати у свечаној сали „Драгослав Срејовић“ у суботу, 13. маја 2017. године са почетком у 11 сати.


9
 
Мај
 
2017

Лабораторија за експерименталну психологију вас позива на трибину са темом „Разлике у доживљају лепоте мушких и женских карикатура лица“, о којој ће говорити Тијана Тодић Јакшић ( Катедра за психологију, Филозофски факултет, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици).

Трибина ће се одржати у четвртак 11. маја у 15 часова, у просторијама Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду (сутерен Факултета).

У прилогу се можете детаљније информисати о садржају трибине.
9
 
Мај
 
2017

Одељење за филозофију позива заинтересоване да присуствују гостујућим предавањима професора емеритуса Расела Гудмена са Универзитета Нови Мексико. Предавања ће бити одржана у четвртак, 11. маја од 13.30 и у петак, 12. маја од 13.15 у просторијама Српског филозофског друштва (ФДС).
Више информација у прилогу.


5
 
Мај
 
2017

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду организује за студенте завршних година и дипломце Универзитета у Београду програм „Кадар да будем кадар“. Програм „Кадар да будем кадар“ представља серију тренинга које ће водити стручњаци из области људских ресурса, а с циљем унапређења вештина младих дипломаца и студената који желе да побољшају своје шансе на тржишту рада.

До сада је успешно реализовано десет циклуса тренинга, први у децембру 2010. године. Једанаести циклус тренинга је планиран за период од 15.5 до 24.5.2017. године и биће посвећен следећим темама: Тимски рад, Комуникационе вештине и конфликти, Презентационе вештине, Лична ефикасност и постављање циљева и радионица „Покрени се“.

Планирано је да програм похађа 30 високо мотивисаних младих људи, студената и дипломаца Универзитета у Београду, који ће по окончању програма добити јединствени сертификат о похађању тренинга.

Више информација и формулар за пријављивање налазе се на линку:
http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/kdbk-2017-maj Рок за пријаву је уторак, 09. мај 2017. године.

Центар за развој каријере и саветовање студената
Универзитет у Београду
Студентски трг 1, Београд5
 
Мај
 
2017

Центар за сарадњу са UCL је испред Филозофског факултета у Београду у кооридинацији са UCL (University College London) добио Horizon 2020 пројекат: Delayed Transformation Fatigue in Central and Eastern Europe;

Пројекат је добијен у оквиру позива Европске комисије за Innovative Training Networks и трајаће 48 месеци. Поред UCL и Филозофског факултета у конзорцијум су укључени и остали пратнери из IMESS конзорцијума (Универзитет у Прагу, Универзитет у Кракову, Корвиниус универзитет у Будимпешти и Универзитет у Тартуу).

У пројекту учествују: проф. др Никола Самарџић, доц. др Исидора Јарић и доц. др Харис Дајч.5
 
Мај
 
2017

Обавештавамо заинтересоване да ће др Драгана Димитријевић, доцент Одељења за класичне науке, у петак, 12. маја у 19 часова, на Правном факултету у Београду одржати предавање на тему "Добра стара времена као лајт-мотив Цицероновог беседништва".4
 
Мај
 
2017

У Лабораторији за експерименталну психологију одржаће се два предавања у следећим терминима:

Четвртак, 4. маја у 15 h
НАУЧНА КАРТОГРАФИЈА: БИБЛИОГРАФСКО МАПИРАЊЕ НА ОСНОВУ ДЕСКРИПТОРА НАУЧНИХ РАДОВА
Предавач
Тања Јевремов (Одсек за психологију,
Филозофски факултет, Универзитет у Новом Саду)

Петак, 5. маја у 15 h
EEG OUTSIDE THE LAB: THE INTERSECTION OF RESEARCH AND WEARABLE TECHNOLOGY
Предавач
Јасна Тодоровић1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
↑↑↑