Vesti i događaji

Опште вести
RSS
4
 
Јун
 
2018

Одељење за филозофију позива да присуствујете гостујућем предавању проф. др Јуџина Милса. Више информација у прилогу.


1
 
Јун
 
2018

Институт за антику и класично наслеђе и Одељење за класичне науке
имају част да вас позову на предавања која ће одржати гостујући предавачи

Mathias Hanses
(доцент на Државном универзитету Пенсилваније, САД)

Ovid and the Magic Doll

у уторак, 5. јуна, од 14.00 сати у учионици Одељења за класичне науке (стара зграда)

и

Erin McKenna Hanses
(предавач на Универзитету Фордам, САД)

Leaving Cynthia: Epicurean Death and Propertian Poetics

у среду, 6. јуна, од 13.00 сати у учионици Одељења за класичне науке (стара зграда)
1
 
Јун
 
2018

Позивамо вас на представљање књиге „The Global Encyclopaedia of Informality“ које ће се одржати у Клубу студената Филозофског факултета у понедељак, 11. јуна, од 18:00. О књизи ће говорити проф. Алена Леденева, проф. Ерик Горди, др Предраг Цветичанин, проф. Ивана Спасић и присутни аутори одредница.


29
 
Мај
 
2018

Поводом обележавања годишњице пада Цариграда, Клуб студената историје Острогорски вас позива на трибину 1453- Између византијског наслеђа и османске стварности. На трибини говоре: др Маја Николић, професор на Филозофском факултету, др Небојша Шулетић, професор на Филозофском факултету, др Милош Ивановић, научни сарадник на Историјском институту.

Како су савременици гледали на пад Цариграда? Какав је био положај Васељенске патријаршије као вође ромеохеленског света? Колико је значајан пад Цариграда по српску државу?

Трибина ће се одржати у уторак, 29. маја 2018. године у Клубу студената Филозофског факултета (улаз из Васине улице) са почетком у 18h.
29
 
Мај
 
2018

Молбе за пријаву предмета преко 72 ЕСПБ бодова моћи ће да се поднесу у просторијама студентског парламента (СО5) од понедељка 11.06 до среде 13.06 у временском интервалу од 13 до 15 часова. Приликом подношења молбе, не плаћа се никаква новчана надокнада.

Молбе могу поднети студенти завршних година којима је до краја студија остало:

Или само ЈЕДАН непријављен предмет за полагање
Или само непријављен ДИПЛОМСКИ РАД, уколико је у питању катедра која има завршни рад.


Студентски парламент28
 
Мај
 
2018

Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду реализоваће онлајн курс под називом ВЕШТИНЕ УПРАВЉАЊА КАРИЈЕРОМ на Moodle платформи Рачунарског Центра Универзитета у Београду.

Курс траје пет недеља и осмишљен је тако да студенти могу да му приступају када и где њима одговара. Састоји се од различитих вежби, видео и аудио материјала, задатака, ресурса за читање, који заједно чине јединствени пакет чији је основни циљ да студенте оспособи за управљање каријером, припреми за укључивање у тржште рада и пружи подршку у преузимању активне улоге у будућем каријерном развоју.

Који су моји квалитети? Како видим своју каријеру? Које опције ми стоје на располагању? Како се постављају каријерни циљеви? Како и где могу да тражим посао? Како да се успешно представим послодавцу?

Ако су ово нека од питања која постављате себи, одговор можете добити на онлајн курсу Вештине управљања каријером који ће први пут од кад се реализује бити отворен за све заинтересоване студенте факултета Универзитета у Београду. Курс је конципирао тим Центра за развој каријере, и успешно се реализује у "живој" и онлајн форми од 2015. године.

Почетак курса је 28.маја, а пријава је могућа до краја друге недеље од почетка курса на линку www.razvojkarijere.bg.ac.rs/vuk.


24
 
Мај
 
2018

Центар за образовање наставника Филозофског факултета расписује јавни позив за програм учења током читавог живота "Образовање наставника предметне наставе". У прилогу се налазе текст Јавног позива и Пријавни лист који је потребно предати приликом подношења докумената.

Пријаве се подносе у периоду од 28.05 до 05.06.2018.23
 
Мај
 
2018

Обавештавамо колегинице и колеге да ће Клуб данас бити отворен до 14 часова ради припреме прославе завршетка првог циклуса пројекта Међугенерацијске сарадње у организацији Клуба студената андрагогије ФФ, ФОНИС-а (Удружења студената Факултета организационих наука) и Герантолошког центра Београд.

Због самог капацитета објекта и гостовања већег броја студената-волонтера са ФОН-а, полазника обука у оквиру овог пројекта (корисника услуга Герoнтолошког центра Београд), као и присуства представника медија, Министарстава и Владе РС који су пружили подршку пројекту, молимо за разумевање због смањеног капацитета Клуба и скраћеног радног времена. У четвртак 24. маја и наредним радним данима Клуб ће радити од 10 до 19 часова.23
 
Мај
 
2018

Колоквијум из предмета "Образовање одраслих" биће одржан 24.05.2018. године у сали 101 у 1.15 часова


23
 
Мај
 
2018

Велики успех одбојкаша Филозофског факултета! Мушка одбојкашка секција Спортског удружења Филозофског факултета "Младост" остварила је 20. маја 2018. године историјски успех – освојила је бронзану медаљу у Лиги студената Универзитета у Београду.
Момци у саставу Марио Буцуљевић, Матија Глишић, Јован Ковачић, Урош Константиновић, Александар Видовић, Стефан Петковић, Милан Маравић, Милош Вујатовић и Данило Мијовић и тренер Петар Стефановић су у утакмици за треће место сјајном игром победили су одличну екипу Факултета организационих наука 3-1 (25:19; 23:25; 25:17; 25:15) у сетовима.
У првом и другом сету виђена је најбоља игра обе екипе, нашим момцима припао је први, а екипи ФОН-а други сет. У трећем и четвртом сету квалитет наше екипе је дошао до изражаја и одличном игром у пољу, нападу, одбрани, а поготово добрим сервисом наша екипа је освојила оба сета и на радост малобројне, али ватрене групе навијача донела прву медаљу нашем факултету у историји мушке одбојкашке секције.

Честитамо нашим бронзаним момцима, чије одличjе сија златним сјајем, и желимо им да у годинама које долазе буду још успешнији!


Спортско удружење Филозофског факултета "Младост"1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
↑↑↑