Klub studenata pedagogije - aktivnosti

Активности

Неке од активности Клуба студената педагогије:

Пројекат мeнторства

Клуб студената педагогије од свог оснивања успешно спроводи пројекат менторства, који је директно усмерен на студенте прве године педагогије. На овај начин студенти старијих година пружају директну помоћ и подршку бруцошима при упознавању и прилагођавању студентском животу, током првог семестра студија.

Викенд на Филозофском

Након учешћа у педагошким поставкама у оквиру манифестације Ноћ музеја 2012/13 и 2013/14 године, КСП је претходне две године у сарадњи са факултетом и катедром за педагогију и андрагогију одганизовао активности и на Викенду на Филозофском („Бајковити“ и „Деда Мразови помоћници“) чиме се труди се да овај дан деци учини што занимљивијим.

Међународни Дан детета и међународни Дан игре

Kлуб студената педагогије сваке године, на различите начине, обележава Међународног дана игре и труди се да укаже на значај игре за развој деце. Кроз различите активности истичемо важност игре, кроз коју деца боље упознају средину, уче нове садржаје и развијају квалитетнију међусобну комуникацију.

Заједно са колегама из удружења студената педагогије из Новог Сада и Ниша, КСП је обележавао Међународни дан игре кроз конференције, кампање на друштвеним мрежама, флеш мобове и слично.

Радионице у Студентском културном центру

Клуб студената педагогије је у сарадњи са Студентским културним центром реализовао циклус радионица „Проблем није гоблен“ током академске 2015/16. године. Циклус од шест радионицa са педагошком тематиком, био је намењен средњошколцима у циљу оснаживања и унапређења индивидуалних потенцијала сваког учесника, као и развоју тежње ка заједничком решавању проблема. Радионице су водили студенти педагогије.

Сарадња са другим студентским организацијама

Србија

Захваљујући трогодишњој подршци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Клуб студената педагогије је одржао Прву националну конференцију студената педагогије у Србији, 2013/14. године, након чега је подстакао оснивање удружења студената педагогије у Нишу и Новом Саду. Пројектом из 2014/15. године је установљен Модел успешног функционисања студентских организација, на основу чега је написан приручник и искуства су подељена са колегама из Ниша и Новог Сада. Трећим пројектом из 2015/16. академске године је написан Стратешки план од трогодишњој сарадњи (2016-2018) међу поменутим удружењима.

Регион

Клуб студената педагогије је развијао сарадњу са студентима педагогије из региона претежно гостујући и одржавајући стручне конференције. Приликом обележавања међународног Дана детета, међународног Дана игре развијана је сарадња са студентима из Загреба, Зенице, Мостара, Пала, Никшића и Косовске Митровице. Такође, Клуб студената педагогије је имао прилику да угости студенте педагогије из Мостара како би продискутовали о сличностима и различитостима студијских програма, а планира се и посета студентима из Загребу.

Остало

Поред наведених активности, Клуб студената педагогије сваке године учествује на стручном скупу „Сусрети педагога“ и „Међународним конференцијама студената педагогије“, а пројектно сарађује са и са организацијама цивилног друштва „Пријатељи деце Србије“ и „БАЗААРТ“.

 

↑↑↑