Мастер ДДТ - Актуелности

АКТУЕЛНОСТИ

19.01.2016.

Британске студенткиње и студенти о мастер програму Држава, друштво и транзиција: утисци, препоруке и перспективе у каријери

------------------------

09.09.2014.

На конкурс за упис на мастер програм Држава, друштво и транзиција у шкослкој 2014/2015. години се могу пријавити лица која су претходно остварила најмање 240 ЕСПБ бодова у току основних академских студија из области друштвено-хуманистичких наука или из области уметности. Лица која имају стечено високо образовање према прописима који су важили до ступања на снагу Закона о високом образовању из 2005. године, имају право на упис на мастер академске студије, и то лица која имају стечено високо образовање завршетком основних студија у трајању од најмање осам семестара из области друштвено - хуманистичких, техничко - технолошких, медицинских наука или из области уметности.

Број студената који се уписује на овај студијски програм је 25.

------------------------

09.09.2014.

На својој 86. седници 4.јула 2014. Комисија за акредитацију и проверу квалитета је акредитовала мастер програм Друштво, држава, транзиција Одељења за историју Филозофског факултета. Прва генерација студената ће се уписати школске 2014/2015 године. Настава почиње прве недеље новембра. Вести у вези са пријављивањем кандидата ће бити ускоро објављене.

------------------------

14.05.2013.

Студент Филозофског факултета Огњен Којанић први на ранг-листи кандидата за стипендију мастер програма IMESS

Студент Одељења за етнологију и антропологију Огњен Којанић први је на ранг-листи заједничког мастер програма IMESS, у којем Филозофски факултет учествује са конзорцијумом престижних европских универзитета превођених UCL-ом. Од скоро 200 кандидата из целог света 37 ће моћи да упише овај мастер програм наредне школске године, док од тог броја само њих шесторо добија стипендију. Огњен је први на ранг-листи са укупно 92.2 поена и први носилац пуне стипендије (А категорије) за две године мастер програма у износу од 43.350 EUR, која ће му покривати целокупне трошкове школовања.

Центар за сарадњу са UCL-ом

------------------------

11. септембра 2012. године је објављенa најновија листа најпрестижнијих универзитета, QS World University Rankings, на којој је UCL (University College London) заузео четврто место, иза универзитета MIT, Cambridge и Harvard. UCL и Филозофски факултет Универзитета у Београду сарађују на заједничком двогодишњем мастер програму. Мастер академске студије из области друштвено-хуманистичких наука: Држава, друштво и транзиција ће од академске 2013/2014. године бити прилика за најбоље студенте са четвртог универзитета на свету да постану студенти Филозофског факултета и заврше другу годину мастер студија у Београду. Са друге стране, и најбољим студентима Универзитета у Београду ће бити омогућено да похађају исти мастер програм на Филозофском факултету.
Више информација о листи најпрестижнијих универзитета на:
http://www.bbc.co.uk/news/education-19546206
http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2012
http://www.ucl.ac.uk/

------------------------

Стипендија мастер програма IMESS за 2013. годину

Обавештавамо све заинтересоване студенте Филозофског факултета да рок за конкурисање за стипендију двогодишњег мастер програма IMESS (конзорцијум универзитета централне и источне Европе и University College London) истиче 15. марта 2013. године. Стипендија у износу од 43.450 EUR за период од две године биће додељене најбољим кандидатима из земаља које нису чланице Европске уније. Више информација можете сазнати преко Центра за сарадњу са UCL-ом Филозофског факултета у Београду.

http://www.f.bg.ac.rs/instituti/centar_za_saradnju_sa_UCL
http://www.imess.eu/funding/

 

↑↑↑