Историја уметности

23
 
Апр
 
2018
Позив за истраживаче за учествовање на пројекту "Случај Петроварадин: управљање историјским градским језгрима"

Европа Ностра Србија, Завод за заштиту споменика културе Града Новог Сада и Факултет за спорт и туризам Нови Сад, у партнерству са међународним организацијама Edinburgh World Heritage, Europa Nostra, и Глобалном обзерваторијом за историјске градске пределе под окриљем UNESCO-a, позивају заинтересоване истраживаче, групе истраживача, истраживачке организације и институте да се јаве на отворени позив у оквиру пројекта Случај Петроварадин: управљање историјским градским језгрима.

Случај Петроварадин: Пропитивања је први сегемент у оквиру пројекта и представља позив за спровођење истраживања на 4 теме од значаја за развој Петроварадинске тврђаве и њеног окружења која имају за циљ да унапреде разумевање тренутног стања и кључних изазова управљања и коришћења културног добра Петроварадинска тврђава.

Истраживања ће се фокусирати на:
1. Намене, начине коришћења и кориснике разноликих простора Петроварадинске тврђаве;
2. Структуре управљања и интересе и потребе различитих актера;
3. Постојеће интерпретације вишеслојног наслеђа Петроварадина;
4. Туристичку валоризацију и начине коришћења Петроварадинске тврђаве.

Резултати истраживања треба да буду презентовани и писани на енглеском језику, и служиће као основа за процес едукације током Летње академије за стручњаке, предлоге и препоруке за управљање Петроварадином и за активности заговарања код доносилаца одлука, а биће објављена у публикацији Случај Петроварадин: Досије.

Буџет за спровођење сваког од четири истраживања је 100 000,00 рсд бруто, а конкурс је отворен до 5. маја 2018.

У прилогу можете наћи детаљан текст позива са информацијама о сваком од истраживања, информације о пројекту као и апликациони формулар.

http://europanostraserbia.org/otvoreni-poziv-za-istrazivace-u-okviru-projekta-slucaj-petrovaradin-upravljanje-istorijskim-gradskim-predelima/


↑↑↑